Over mij

Introductie van mijzelf

Ik ben Gerard Nijland, getrouwd en ik heb twee kinderen. Ik woon al sinds mijn jeugd met veel plezier in Sleen. Ik sport graag en doe vooral aan tennis, mountainbiken en spinning. Daarnaast sta ik regelmatig aan de zijlijn bij de sport van mijn kinderen; zowel als begeleider en als supporter.

plaatshouder foto

HTS Bouwkunde en eerste werkervaring

Na de HAVO heb ik in Groningen de opleiding HTS Bouwkunde met succes afgerond. Na de HTS ben ik als tekenaar/constructeur begonnen bij JK Engineering, later IngenieursGroep Emmen. Bij dit bedrijf heb ik drie jaar met veel plezier gewerkt.

Gemeente Emmen

Bij de Gemeente Emmen ben ik gestart als senior toezichthouder, gericht op het controleren van grote bouwprojecten op brand- en constructieve veiligheid. Mijn laatste project als toezichthouder was bij Wildlands in Emmen. Vervolgens ben ik senior medewerker Constructieve Veiligheid geworden. Mijn werk bestond uit het controleren van nieuwe en verleende omgevingsvergunningen op constructieve veiligheid.

Diverse opdrachtgevers

Na ongeveer 20 jaar bij de gemeente Emmen ben ik in 2021 overgestapt naar Flexwise. Dit is een detacheringsbureau, waar ik parttime werk. Voor dit bureau doe ik opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Onder meer voor de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied in Zaandam.

Achtergrond in beton en staal

Tijdens mijn werk bij de gemeente Emmen heb ik diverse opleidingen gevolgd. Bij de HTI in Amsterdam heb ik de opleidingen ‘Betonconstructeur’ en ‘Staalconstructeur’ gevolgd. Aan de PAO de opleiding ‘Grondmechanica en funderingstechniek (CFG-1)’. En bij de opleiding ‘Bouwen met Staal‘ in Utrecht volgde ik de 3-jarige masteropleiding ‘Constructief ontwerper’.

Ervaring

Mijn werk heb ik altijd gecombineerd met het maken van constructieberekeningen en constructietekeningen. Mijn expertise op dit gebied en de vlotte service worden zeer gewaardeerd door mijn opdrachtgevers.

Door mijn ervaring als toezichthouder en controleur van bouwwerkzaamheden word ik regelmatig gevraagd voor controlewerkzaamheden. Ook voor advies bij bouwprojecten weten klanten me te vinden.

De klantengroep is heel divers. Ik werk zowel voor particulieren en overheden, als voor de zakelijke markt in de bouwsector: aannemers, architecten, vastgoedontwikkelaars, projectontwikkelaars.